window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-205402446-1');
GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
Wattage, Voltage en Ampère 

Wattage, Voltage en Ampère 

Wattage, Voltage en Ampère

 

Onze producten gebruiken doorgaans drie verschillende stroomeenheden: watt, volt en ampere. In de basis staan deze eenheden voor:

  • Wattage staat voor hoeveel energie het apparaat verbruikt, of hoeveel energie in de Power Station zit.
  • Volt geeft aan op welke spanning de stroom naar buiten komt. Auto-accu’s werken bijvoorbeeld op 12 Volt, netstroom in Europa op 230 Volt.
  • Ampère geeft het stroomverbruik aan van het apparaat. Op een gelijk voltage verbruikt een krachtiger apparaat meer ampère dan een lichter apparaat.
image
Goal Zero Lighthouse Micro Charge 4

Energie: (milli)ampère-uur

De hoeveelheid energie van powerbanks wordt vaak aangeduid met mAh (milliampère/uur). Dit geeft aan hoeveel milliampère kan worden gebruikt als de powerbank in een uur leeg is.

Onze Sherpa 100AC heeft bijvoorbeeld 25.600mAh, de maximale hoeveelheid die je in je handbagage mee mag nemen. De USB-A poorten werken op een maximum van 2.4 ampère, waardoor je met één USB-A poort na  10.7 uur alle energie hebt verbruikt.

Anderzijds kan je een telefoon van 4500mAh, 5,7 keer opladen totdat de Sherpa 100AC leeg is. Natuurlijk kost het laden zelf ook energie en dien je hier in de praktijk nog rekening mee te houden.

 

 

Energie: (kilo)Wattuur

De hoeveelheid energie kan ook worden aangegeven met (kilo)Wattuur. Grotere apparaten zoals power stations gebruiken vaak Wattuur, powerbanks gebruiken (milli)ampère-uur.  Waar Watt aangeeft hoe hoeveel vermogen een apparaat op het moment verbruikt, geeft Wattuur aan hoeveel energie er is (verbruikt) per uur.

Neem als voorbeeld de Yeti1500X. Deze heeft 1516 Wattuur (15kWh) aan energiecapaciteit. Zouden wij daar een koelkast op aansluiten die gemiddeld 20 Watt trekt, dan heeft deze na één uur 20 Wattuur verbruikt. Zo zou je in theorie 75,8 uur deze koelkast kunnen laten koelen voordat de Yeti op is. In de praktijk dien je altijd rekening te houden met energieverlies van een inverter, plus het feit dat koelkasten variabel zijn in hun verbruik. Maar met deze berekening kan je wel je verbruik inzichtelijk maken om zo de juiste Yeti te kiezen voor jouw specifieke energiebehoefte.

 

GoalZero_Yeti3000_Lithium_Portable_PowerStation_Wifi_10

Search

en_USEnglish
Shopping cart

Choose your Country